saç dökülmesi tedavi

Yıllara meydan okumak demek saçlarımızın hala ilk günkü haliyle kalabilmesi demektir. Yani yıllar geçmesine ve yaşınız ilerlemesine rağmen saçlarınız dökülmediyse, yıpranmadıysa veya kırılmadıysa bilin ki siz yıllara meydan okuyorsunuz. İnsanlar saçlarının dökülmesini durdurmak için farklı yöntemlere başvurur. Peki saç dökülmesi neden meydana gelir? Veya saç dökülmesinin tedavisi var mıdır? Bu gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız saç dökülmesi ve tedavi yöntemleri konumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

saç dökülmesi tedavi

Saç Dökülmesi Nedenleri

Her yeni mevsim, yeni hormon demektir. Mevsimlerle birlikte hormonlarımızda da değişiklikler gözlenebilir. Mevsimlerin değişimi, hormonların değişimi, genetik durum, stres veya üzüntü derken bir çok nedenden dolayı yaşam standartlarımızda azalıyor. Bu standartlar düşük seviyelere geldikçe saçlarımız da haliyle yıpranmakta. Stresli, üzüntülü bir yaşam tarzı saç dökülmesinin kaçınılmaz sonudur. Mesela kış aylarına göre yaz aylarında saçlarımız daha az dökülmekte.

Yaz aylarında saçlarımıza zarar verebilecek faktörler daha azdır. O faktörlerden birkaç tanesi şunlardır; ‘’Güneş ışınlarının saçımıza verdiği zarar, hızlı nem artışı veya azalışı, hijyenik bir yaşam tarzından uzak kalmak, tatile gittiğiniz yerlerdeki denizin ve havuzun kirli olması.’’ Bu gibi nedenlerle eski saçlarınızı daha çok özlemeye başlarsınız. Çünkü eski saçınız yenisine göre çok daha gür, çok daha fazladır. Yazın yıpranan saçlarınız sonbaharın gelişiyle beraber daha da zarar görecektir. Yaşadığınız çevresel faktörler de yanında cabası.

Mevsimler, stres veya üzüntü derken saç dökülmesinin en büyük nedeni genetik durumdur. Genlerinizde daha önce saç dökülmesi sorunu görüldüyse sizde görülme olasılığı fazladır. Genler haricinde yaşantınız boyunca kullandığınız ilaçlar, over sendromları, kimyasallar veya ani kilo alıp vermeler saç dökülmesine neden olan en büyük nedenler arasında yer alıyor. Yetersiz veya sağlıksız beslenmeyi bu listeye dahil etmedik. Çünkü yetersiz ve sağlıksız beslenme zaten her anlamda vücudunuza zarar verecektir.

saç dökülmesi tedavi

Saç Dökülmesinin Tedavisi Var Mı?

Saçlarınızın dökülmesine engel olmak istiyorsanız saç dökülmesiyle karşılaştığınız ilk andan itibaren doktora başvurmanızdır. Erken tespit saç dökülmesinde büyük rol oynamaktadır. Saç dökülmesiyle beraber eğer kaşıntı, pullanma veya kızarıklık gibi sorunlar da ortaya çıkıyorsa mutlaka bir dermatoloğa görünmeniz gerekir. İnternette saç dökülmenize engel olabilecek yorumları okumak veya bu konuda yeteri bilgiye sahip olmayan insanlardan tavsiye almak saç dökülmenizi engellemeyecektir aksine daha da arttıracaktır.

“Saç Dökülmesi ve Tedavi Yöntemleri” yazımızı beğendiyseniz:

“Karanfilin Faydaları”

“Evde Diş Beyazlatma Teknikleri”

“SİZİ HASTALIKLARDAN KORUYACAK 7 ANTİVİRAL GIDA”


2021-02-12

Bir cevap yazın

No apps configured. Please contact your administrator.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir