sosyal medya hesapları nasıl silinir

İnternet dünyasında sayısız sosyal medya uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamaların her birinde istediğiniz zaman profil oluşturabilir veya hızlı bir şekilde kullanırsınız. Fakat zaman zaman bu uygulamalardan sıkılıyor ve telefonumuzdan siliyoruz. Telefonumuzdan silmemiz hesabın silindiği anlamına gelmiyor. Siz de sosyal medya hesapları nasıl silinir konusunu merak ediyor musunuz? O zaman size bir uygulamayı tavsiye edeceğiz. Sosyal medya platformlarındaki profillerinizi veya hesaplarınızı silmek için kullanabileceğiniz bir uygulama; ‘’Justdelete.me’’ hakkında sizlere detaylı olarak bilgi aktarımı yapacağız.

sosyal medya hesapları nasıl silinir

Sosyal Medya Hesapları Nasıl Silinir?

Pandemi dönemi ile beraber sosyal medya uygulamaları insanların hayatında önemli rol almaya başladı. Zaten öyleydi fakat pandemi, sosyal medyanın önemini bir tık daha göstermiş oldu. Fakat bazen de bu uygulamaları sileriz. Silme işlemini telefonlarımızdan yaparsak sadece uygulamayı sileriz. Uygulamayla birlikte sosyal medya hesaplarınızı da kapatmak istiyorsanız kullanabileceğiniz uygulama justdelete.me uygulamasıdır.

sosyal medya hesapları nasıl silinir

Justdelete.me uygulaması hangi uygulamalarda kaç tane hesabınızın olduğunu veya bu hesapları nasıl silebileceğinizi gösteren bir uygulama. Oldukça pratik veya hızlı bir şekilde kullanılabilen bu uygulama sosyal medyalardaki hesaplarınızı tek tık ile silebiliyor. Facebook, Twitter veya Instagram’a girmesi çok kolay. Girmesi kolay olduğu gibi kayıt olması da bir o kadar kolay. Ama hesap silmesi insanları çileden çıkartıyor. Uygulama üzerinden hesaplarınızı silemiyorsunuz. Hesaplarınızı silmek için, internet sitelerine girmeniz veya onay vermeniz gerekmektedir. Justdelete.me internet sitesi bu aşamada devreye giriyor ve tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir tık ile kapatmanızı sağlıyor. Mesela Facebook’da bir hesabınız var; bu hesabı silmek için uğraşmak istemiyorsanız, justdelete.me internet sitesine girip hızlı bir şekilde silinir.

Facebook veya Netflix

sosyal medya hesapları nasıl silinir

Facebook ve benzeri büyük sosyal medya uygulamalarında hesaplarınızı silseniz dahi halen verileriniz saklanmakta. Her ne kadar Facebook’u telefonunuzdan kaldırarak, hesabınızı kapatarak uygulamadan kurtulduğunuzu düşünseniz de Facebook bir şekilde kullanıcı verilerinizi saklıyor. Bu yasal mı? Evet, Facebook’a göre yasal. Çünkü Facebook’a kayıt olmadan önce gizlilik sözleşmesi adı altında bir sözleşme imzalıyorsunuz ve bu duruma izin vermiş oluyorsunuz.

Diğer bir konu ise; ‘’Netflix’den hesap silememek.’’ Netflix, diğer sosyal medyalara göre farklı bir işleyişle çalışıyor. Hesabınızı sildirmek yerine uygulamayı telefonunuzdan kaldırmanızı istiyor. İçerisinde yüzlerce diziyi, filmi barındıran Netflix uygulamaya tekrar üye olabilme ihtimalinizi düşünerek verilerinizi daima saklıyor.

“Sosyal Medya Hesapları Nasıl Silinir?” yazımızı beğendiyseniz:

“Microsoft Hayatını Kaybedenler ile İletişim Yolunda İlk Patentini Aldı”

“Revue Haber Bülteni Platformunu Twitter Satın Aldı”

“Kripto Para Nedir? Kripto Para Birimleri Nelerdir?”


2021-02-10

Bir cevap yazın

No apps configured. Please contact your administrator.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir