Kayak Sporuna Yeni Başlayacaklar İçin

Kayak ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde keyifle yapılan spor dallarından biridir. Pandemi döneminde mesafeli bir spor olması sebebiyle popülerliğini oldukça arttırdı. Genç yaşlarda başlamak en doğrusu olsa da kayak sporu her yaştan insan tarafından yapılmaktadır.  Ayrıca genel sağlık açısından da birçok faydalar sunması sayesinde uzmanlar tarafından da tavsiye ediliyor. Fakat tehlikeli bir spor olan kayağa henüz başlayan bireylerin bazı detaylara özen göstermesi tavsiye edilmektedir. Biz de bu sebeple “Kayak sporuna yeni başlayacaklar için tavsiyeler” yazımızı yazmaya karar verdik.

Kayak sporunun tarihi, M.Ö.8000-6.000 dönemine kadar uzanır. Arkeologlar, kaya resimleri ve bataklıklarda korunmuş kayak takımları ile antik çağlara kadar uzandığını kanıtladılar. Kayak yaptığına inanılan ilk topluluk, İskandinavya’nın tek yerli halkı olan Samiler’in atalarıydı. En eski kayak takımı Rusya’daki Sindor Gölü yakınlarında “Vis” arkeolojik alanında bulundu. Vis kazı alanında keşfedilen öğeler arasında ahşap kayaklar ve kızak koşucuları gibi işlenmiş ahşap nesnelerin kalıntıları bulunmaktadır.

Kıyafetler;

Kayak sporuna yeni başlayan bireylerin rakımı yüksek alanlarda kayması söz konusu olacağından, soğuk veya su geçirmeyen kıyafetleri tercih etmeleri gerekir.

Profesyonel Bireylerden Destek Alınmalıdır;

Her spor dalında olduğu gibi kayakta da amatör bireyler mutlaka profesyonel bir kayakçıdan destek almalıdır. Ayrıca, kayma süreci boyunca profesyonel kayakçı tarafından sunulan tüm uyarı ve uygulamalar harfiyen yerine getirilmelidir.

Kayak Sporuna Yeni Başlayacaklar İçin

Kayak için Gereken Malzemeler;

Kayak sporu ile yeni tanışan kişilerin önce kullanacağı ekipmanları temin etmesi gerekir. Gereksinim duyulacak malzemeleri veya ekipmanı ise şu şekilde sıralayabiliriz;

Kayak Sporuna Yeni Başlayacaklar İçin

Rakımı Düşük Alanlar Tercih Edilmelidir;

Kayak sporuna yeni başlayan bireylerin önce amatör bir şekilde kayak yapması söz konusu olacaktır. Bu durumda sağlığın tehlikeye girmemesi adına profesyonelleşinceye dek rakımı alçak alanlar tercih edilmelidir. Bununla birlikte rakımı alçak alanlarda kayak hocası eşliğinde kayak eğitimi gerçekleştirilmelidir.

“Kayak Sporuna Yeni Başlayacaklar İçin Tavsiyeler” yazımızı beğendiyseniz:

“2021 Afrika ve Korsanlar : Bilmeniz Gerekenler”

“İnsan Dostlarının Sevgililerini Çalan Zalim ve Komik Hayvanlar”

“Reddit : Makyaj Konusunda Tutunamayanlar”

“Hayat Aslında Bir Oyundur”


2021-01-28

Bir cevap yazın

No apps configured. Please contact your administrator.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir